תוכניות פיזיקה

פעילויות בתחום הפיזיקה המתקיימות במרכז לחינוך קדם-אקדמי ומעניקות למשתתפים ידע רחב, חוויה וחשיפה לתחום זה.

התכניות המוצעות במסגרת זו

הרצאה זו ממחישה בפני התלמידים תופעות פיסיקליות מגוונות, במטרה לעורר את סקרנותם לגבי תופעות מחיי היום – יום וההסברים הפיסיקליים העומדים מאחוריהם.
אור וצבע הם תופעות שאנו פוגשים בכל רגע. האם אנחנו מכירים אותם? מה נראה דרך משקפי הפלא שמבלבלים אותנו והופכים את התמונה שהעין קולטת?
חשיפה לתחומי המדעים בגילאים צעירים מהווה כר נרחב ומבוסס לרכישת ידע מעמיק ונרחב בתחומים אלו ולהבנת העולם הטכנולוגי והמדעי בו אנו חיים.
משבר האקלים הוא נושא בוער כבר כמה שנים, ובהרצאה זו נלמד איך מתמודדים עם הניגוד בכך שמקורות האנרגיה הולכים ואוזלים בעוד הדרישה הצורך
בהרצאה על חורים שחורים נכיר את הגופים השמימיים הבלתי נראים, שאפשר להיכנס לתוכם אך לא ניתן לצאת מהם בחזרה, שמסקרנים את החוקרים הפיסי
בהרצאה זו נכיר את הכתובת הקוסמית שלנו ואת מקומו של כדור הארץ בתוך מערכת השמש. נבחן את תנועת כוכבי הלכת בתוך מערכת השמש.
בהרצאה זו התלמידים ייחשפו למערכת השמש- ה"שכונה" שלנו ביקום כולו. נסקור את גרמי השמיים המרכיבים את מערכת השמש, נבחן את מיקומים ואת מסלול תנועתם.
אנחנו יודעים כי מהירות האור היא בדיוק 299,792.458 קילומטר לשנייה. איך ניתן למדוד א המספר הזה והאם נוכל אי פעם לשפר את דיוק המדידה?
תורת הקוונטים נחשבת לאחת המהפכות המדעיות החשובות של המאה העשרים ואנו נכיר במהלך הלימוד את חותמם של גדולי הפיזיקאים.
התלמידים בהרצאה זו ייחשפו למבנה הגרעין, סוגי הכוחות הפועלים בו, סוגי ההתפרקויות הרדיואקטיביות, המאפיינים שלהן וכיצד מודדים אותן.
בשנת 1959 נשא הפיזיקאי פרופ' ריצ'רד פיינמן הרצאה ובה העלה לראשונה את חזון הננו-טכנולוגיה.