תלמידי תיכון בטכניון2
    Top view school supplies composition - Image by Freepik
    Closeup of a plasma globe in the darkness - Image by rawpixel.com on Freepik

על התוכנית

מצוּינוׂת למדע היא תוכנית הזנק מדעית שמיועדת לתלמידות כיתה ז' מחוננות ומצטיינות עם עניין במתמטיקה ובמדעים.

התוכנית מאפשרת למשתתפות להעמיק את ידיעותיהן במתמטיקה, פיזיקה, ומדעי המחשב באמצעות למידה חווייתית ומהנה. הנערות המשתתפות ירכשו מיומנוית חשיבה ולמידה שיאפשרו להן להמשיך בעתיד ללימודים אקדמיים בתחומי המדעים המדויקים.

נוסף על התכנים הלימודיים מצוּינוׂת למדע כוללת גם תכני העשרה וגיבוש חברתי וקבוצתי.

מידע כללי

הרשמה

ההרשמה לתוכנית תחל ב-17/11/2024, והיא נעשית דרך מרכז מדעני העתיד. בעת ההרשמה יש לבחור את הטכניון כמוסד המבוקש.

בחינת מיון

הנרשמות יוזמנו לבחינת מיון שתיערך בטכניון. הבחינה בודקת חשיבה כמותית מתמטית, מיומנויות אנליטיות וחשיבה יצירתית. פרטים על מועד הבחינה ושאלות לדוגמה יישלחו לנרשמות כשבועיים לפני הבחינה.

מבנה התוכנית

התוכנית כוללת 14 מפגשים בני 4 שעות בכיתה ז', שני מחנות דו-יומיים בין הסמסטרים (כולל לינה) ו-14 מפגשים בני 4 שעות בכיתה ח'.

ימי ושעות התוכנית

התוכנית מתקיימת בטכניון בימי רביעי, בשעות 19:00-15:00.

עלות

התוכנית מסובסדת במלואה, והנערות לא משלמות על ההשתתפות בה.

יצירת קשר

בכל שאלה ותהייה ניתן לפנות לרכזת התוכנית, נטלי פרישקולניק:

אימייל:   girlsinstem@technion.ac.il

טלפון/וואטסאפ:   073-3781488

מועדי ההרשמה

ההרשמה לתוכנית תחל ב-17/11/2024.

ההרשמה נעשית דרך מרכז מדעני העתיד בקישור למטה.

תאריכי התוכנית

הרשמה

מועדי ההרשמה 17/11/24-19/1/25.

מיונים

בחינת המיון תיערך במהלך חודש ינואר. פרטים מדויקים יישלחו לנרשמות כשבועיים לפני הבחינה. תשובות יינתנו כשבוע לאחר הבחינה.

כיתה ז' (אביב-קיץ תשפ"ה)

מפגש ראשון   19/2/24

מפגש אחרון    18/6/24

סמינר קיץ

במהלך חופשת הקיץ ייערך סמינר בן יומיים (כולל לינה). הסמינר יכלול פעילויות העשרה בתחומי הלימודים של התוכנית, לצד פעילויות גיבוש חברתיות.

כיתה ח' (סתיו-חורף תשפ"ו)

14 מפגשים בימי רביעי, בשעות 19:00-15:00, וסמינר בן יומיים (כולל לינה).

תאריכים מדויקים יימסרו בהמשך.

תוכנית הלימודים

מתמטיקה
  • חיזוק, הרחבה והעמקה של ידע מתמטי מתוכנית הלימודים של משרד החינוך: אחוזים, חוקי חזקות, שאלות מילוליות ועוד.
  • אלגברה: טכניקה אלגברית, פתרון משוואות עם נעלם אחד ושני נעלמים, פונקציות, סדרות.
  • גיאומטריה: משולשים, מרובעים, משפט פיתגרוס ועוד.
  • העשרה: קומבינטוריקה, בעיות לוגיות, תורת המספרים.
פיזיקה
  • מכניקה: חוקי ניוטון, התנגשויות, חיכוך.
  • אלקטרוסטטיקה.
  • אופטיקה.
  • גלים.
מדעי המחשב
  • תכנוּת בלוקים: לולאות, תנאים, אופרטורים ועוד.
  • שפת פייתון: משתנים, מחרוזות, פונקציות, תנאים ועוד.
  • רובוטיקה.
העשרה
  • פעילויות חברתיות.
  • סדנאות בנושאי מגדר, גיל ההתבגרות, יצירתיות ומיומנויות למידה.
  • מפגשים עם סטודנטיות וחוקרות מובילות בטכניון.

*התוכנית נתונה לשינויים בהתאם לשיקול דעת אקדמי.

תכנית אודיסיאה היא תכנית של לימודים אקדמיים במדעים לבני נוער מחוננים ומצטיינים. במסגרת התכנית התלמידים לומדים קורסים אקדמיים בטכניון ומשתתפים בפעילויות העשרה והעצמה.
תכנית אלפא היא תכנית מחקר לבני נוער מחוננים ומצטיינים במדעים. במסגרת התכנית התלמידים מבצעים מחקר אקדמי במעבדות הטכניון. ההרשמה לתכנית במהלך כיתה ט'.