סטודנטים בבניין
    מורה ותלמידה
    מורה בכיתה
    דף נוסחאות

המרכז הקדם אקדמי בטכניון מציע קורס הכנה לסטודנטים מהחברה הערבית שהתקבלו לטכניון לשנה"ל תשפ"ב.
קורס ההכנה כולל שלושה תחומים הרלוונטיים לפקולטות בטכניון: מתמטיקה, פיזיקה ועברית.
קורס ההכנה תוכנן ע"י מורי המכינה והטכניון ומועבר ע"י צוות הוראה מקצועי ומיומן.

נוהל ביטולים: תלמיד המבקש לבטל  ישלח מייל לכתובת : yifat.d@technion.ac.il

עד 24.7.22 יקבל  החזר מלא

ביטולים החל מ24.7 עד 20.8 , יינתן החזר בגובה 50% מהתשלום.

כל ביטול שיתקבל עם פתיחת הקורס (21.8.22) אין החזר כספי .

מטרות הקורס:

1. הלימודים בתוכנית צעד לפני כולם מקנים כלים להצלחה במקצועות מתמטיקה ופיזיקה לקראת הלימודים בטכניון. בנוסף במהלך התוכנית יינתנו שעורי העשרה בנושא שיפור מיומנויות למידה והתמודדות במצבי לחץ המאפשרים למידה טובה יותר בעתיד.

2. שיפור השליטה בשפה העברית -הבנת הנקרא, הבנת הנשמע ויכולת הדיבור כל אלו יסייעו למועמד להשתלב ולהסתגל בצורה טובה יותר בטכניון.

3.קורס "צעד לפני כולם" מסייע למועמד בתהליכי ההסתגלות לסמסטר הראשון ללימודים.

קורס בעברית

תלמידים שקיבלו במבחן יע"ל ציון מעל 121 פטורים מלימוד קורס העברית.
חשוב לציין כי קורס העברית הינו קורס חובה לסטודנטים שקיבלו ציון יע"ל בין 113-120. תלמיד שקיבל ציון עובר בקורס עברית "צעד לפני כולם", פטור מלימודי עברית בזמן לימודי התואר בטכניון.

קהל יעד

סטודנטים מהמגזר הערבי שהתקבלו ללימודי תואר בטכניון

לשנת הלימודים תשפ"ג שצפויה להיפתח ביום שלישי 25.10.2022

כל המקומות בקורס התמלאו - ההרשמה נסגרה

מעונות

תלמידים המבקשים לגור במעונות ריפקין בתקופת לימודיהם בקורס מתבקשים למלא טופס רישום למעונות  ,בקישור

טופס זה מיועד למבקשי מעונות לתקופת קורסי הקיץ בלבד,
 הודעה על זכאות/ אי זכאות תישלח לכתובת המייל עד כשבוע לפתיחת הקורס.  אישור בקשה על בסיס מקום פנוי בלבד.

סיום רישום מעונות 07.8.22

תאריכי קורס צעד לפני כולם 2021

תחילת הקורס :21 באוגוסט 2022

סיום הקורס : 23 בספטמבר 2022

משך הלימודים בקורס 5 שבועות .

מקצועות לימוד בקורס

מתמטיקה

אלגברה

פולינומים – חזרה על נוסחאות כפל מקוצר כולל  חלוקת פולינומים, משפט השארית, משפט השורש הרציונלי, שורשים עם ריבוי. בינום – כולל משולש פסקאל. אינדוקציה – שיוויון, אי שיוויון, תכונות חלוקה. מספרים מרוכבים – הגדרות, פעולות, נוסחאות דה מואבר, מספרים מרוכבים כשורשים של פולינומים, המשפט היסודי של האלגברה, פריקות פולינום מעל לממשיים ומעל למרוכבים. מרחבים וקטורים – מבוא לווקטורים, הגדרת מרחב ווקטורי, הגדרת תת מרחב ווקטורי והתנאים לקיומו. כדוגמא קומבינציה ליניארית, פרישה ליניארית. מושג התלות והאי תלות הליניארית. מושג השדה – הגדרה ומספר דוגמאות.

חדו"א

מהי קבוצה –  פעולות בין קבוצות. קבוצות מספרים – סגירות פעולות חשבון בקבוצה. פירוק לגורמים - שיטות לפישוט של ביטויים אלגברים ונוסחאות כפל מקוצר. מושג הערך המוחלט – חוקים, הפירוש הגיאומטרי של מרחק וסביבה, אי שיוויונים ומשוואות פשוטות. אי שיוויונים – חוקי אי השיוויון, שיטת הנחש פתרון של אי שיוויונים מגוונים. סדרות – הגדרות שונות של סדרה: מפורשת, נסיגה. סוגי סדרות חשבונית, הנדסית, טלסקופית, מחליפה סימן, הפרשים. מונוטוניות, חסומות. סדרות אין סופיות – מושג הגבול של סדרה. גבול סופי ואין סופי, סדרות מונוטוניות וחסומות, מושג תת הסדרה, סכומים חלקיים. שיטות לחישוב גבול. פונקציה – מושגי יסוד: תחום, תמונות, טווח, חח"ע, על, מונוטוניות, זוגית, אי זוגית, הפוכה, וכו". מושג הגבול של פונקציה לפי ההגדרה.

פיזיקה

קינמטיקה חד ממדית - הגדרות בסיסיות (מיקום, העתק, מהירות ממוצעת ורגעית, תאוצה) והיבטים גרפיים.
תנועה שוות תאוצה. חוקי ניוטון - וקטורים ברמה תיכונית סקירת כוחות במכניקה – משקל, מתיחות, נורמל, חיכוך סטטי וקינטי.
חוקי ניוטון – סקירה של שלושת החוקים.
יישום חוקי ניוטון – פתירת בעיות "קלאסיות".

• קינמטיקה דו ממדית - הגדרות הקינמטיקה בתנועה דו ממדית – וקטור מיקום, וקטור מהירות ווקטור תאוצה.
    תנועה בליסטית.
  • עבודה ואנרגיה - הגדרת העבודה עבור כוח קבוע.
    משפט עבודה ואנרגיה.

וקטורים ברמה טכניונית. נגזרות וקטוריות קינמטיקה של חלקיק. משוואות התנועה כמשוואות דיפרנציאליות ופתרונן. חוקי שימור. מערכות חלקיקים (מרכז מסה). מכניקה של גוף קשיח.

עברית

תלמידים שקיבלו במבחן בעברית (מבחן יע"ל) ציון מעל 121 פטורים מלימוד קורס העברית.
חשוב לציין כי קורס העברית הינו קורס חובה לסטודנטים שקיבלו ציון 113-120. תלמיד שקיבל ציון עובר בקורס עברית "צעד לפני כולם" פטור מלימודי עברית בזמן לימודי התואר בטכניון.