תלמידים בסדנת כימיה
    רובוטיקה
    סטודנטית בכיתה

פרטי התכנית:

מטרת התכנית להעשיר, לאתגר ולקרב תלמידים מצטיינים לעולם האקדמי בטכניון במסגרת הלימודים בחטיבת הביניים.

התכנית נפרשת על פני 3 שנים, החל בכיתה ז' ועד כיתה ט', במהלכן התלמידים לוקחים חלק בתכניות לימודים שונות של היחידה לנוער שוחר מדע בטכניון בתחומי המתמטיקה, הנדסה, טכנולוגיה והמדעים.

הפעילויות כוללות לימודי העמקה והעשרה במתמטיקה בביה"ס ובמקביל, הרצאות העשרה, פעילות מעבדתית, התנסות בחקר וסיורים ומפגשים עם חוקרים, בתחומי המדעים, הנדסה וטכנולוגיה, בטכניון.

מידע כללי

למי מיועדת התכנית?

לתלמידים סקרנים ומוכשרים במתמטיקה ומדעים, הרוצים להשתתף בתכנית הכוללת העמקה, העשרה והתנסות חווייתית בתכנים אלו.

איך מתקבלים לתכנית?

במהלך כיתה ו' מתקיים תהליך איתור ומיון של תלמידים מתאימים לתכנית, בהתאם לאזור הרישום לביה"ס בו פועלת התכנית.

תהליך האיתור והמיון כולל סדנא בת שלושה מפגשים בני 3 ש"א בכל יום, אחר הצהריים, במסגרתה התלמידים לומדים חומר מתמטי חדש. בתום ימי הסדנא מתקיים מבחן על החומר שלמדו התלמידים בסדנא. תוצאות המבחן יהוו בסיס להמלצה על התלמידים המתאימים להשתתף בתכנית הרב שנתית בביה"ס בחטיבת הביניים.

הרישום לסדנא נעשה באישור ביה"ס בו פועלת התכנית.

תכנית הלימודים

תכנית הלימודים במסגרת התכנית הרב שנתית מותאמת באופן פרטני לכל ביה"ס, לפי צרכי ביה"ס ומאפייני התלמידים, ומשלבת לימודי העמקה והעשרה במתמטיקה לאורך כל תקופת הלימודים בחטיבת הביניים, ובמקביל, פעילות מדעית בתחומי תוכן שונים במדע, טכנולוגיה והנדסה ביחידה לנוער שוחר מדע בטכניון:

כיתה ז' - 6 מפגשים חד יומיים של ימי מדע הכוללים הרצאות העשרה ופעילות מעבדתית חווייתית במעבדות היחידה לנוער שוחר מדע, בתחומי תוכן שונים ומגוונים.

כיתה ח' - קורס הכנה ללימודים אקדמיים חלק I - המשלב סדנאות מדעיות מתמשכות במשולב עם קורס בנושא רטוריקה ועמידה מול קהל.

כיתה ט' - קורס הכנה ללימודים אקדמיים חלק II - סדנא מדעית מתקדמת / קורס חקר מדעי ומפגש עם חוקר.

טל"מ - טכניון לעידוד המתמטיקה

במסגרת התכנית הרב שלבית מופעלת בבתי הספר אשר בתכנית תכנית טל"מ - טכניון לעידוד המתמטיקה.

הינה תכנית לימודים מורחבת במתמטיקה לפיתוח חשיבה מתמטית, אשר פותחה ביחידה לנוער שוחר מדע בטכניון. הלימודים מתקיימים בביה"ס ומועברים ע"י מורים ייעודיים של ביה"ס, אשר מקבלים מהטכניון הכשרה וליווי לאורך שנות הלימוד בחט"ב.

במסגרת התכנית מושם דגש על העמקה, חיזוק הזיקה לתחום וטיפוח מצוינות כבסיס ללימודים עתידיים. פיתוח החשיבה המתמטית של התלמידים. טיפוח מצוינות במתמטיקה ועידוד תלמידים למצות את יכולתם.

הלימודים במתמטיקה במסגרת טל"מ מכשירים את התלמידים לקראת לימודים לבגרות בהיקף 5 יח"ל בתיכון.

לפרטים נוספים יש ליצור קשר עם:

מרב מרגליות-סילביאן
היחידה לנוער שוחר מדע
הטכניון, חיפה
mmerav@technino.ac.il

"שילוב תלמידי תיכון בטכניון" - בחינת מיון

בחינת מיון למועד חורף:

במהלך חודש ספטמבר 2022, יש לעקוב אחר העדכונים.

מסלול "מתיכון לטכניון"

במסגרת מסלול "מתיכון לטכניון" התלמידים לומדים חמישה קורסי מבוא אקדמיים, המוכרים לתואר ראשון בטכניון, במקביל ללימודיהם בתיכון, ויכולים להתקבל לפקולטות להלן: מדעי המחשב,  הנדסת חשמל,  מתמטיקה  ופיסיקה

על בסיס הציונים בקורסים הללו, ללא צורך בתעודת בגרות או בציון של הבחינה הפסיכומטרית.

בחינת מיון למועד קיץ:  20.06.2022

מועד רישום עד 12.06.2022

סדנאות העשרה ואיתור לתכניות הרב שנתיות

סדנת העשרה ואיתור ל"כיתה הטכניונית" בעירוני ה'תתקיים בחטיבת הביניים של עירוני ה' (רח' הטנא):

יום ב' 3.5.2021 בשעות  16:00-18:30
יום ג' 4.5.2021 בשעות  16:00-18:30
יום ד' 5.5.2021 בשעות  16:00-18:30

המבחן:

ביום ה' 6.5.2021 בשעות 16:00-17:30

ההרשמה לסדנת האיתור והמיון עד לתאריך 13.4.2021 וכרוכה בתשלום של 330 ש"ח.