כניסה למעבדות
    תלמידים בהפסקה
משקל בעמוד הבית

מידע כללי

המכינה הבינלאומית בטכניון מיועדת למעוניינים ללמוד בטכניון אך אין להם בגרות ישראלית.
הסטודנטים מתבקשים להשלים בהצלחה מכינה בת 4.5 חודשים, במהלכה ילמדו את מקצועות הליבה : מתמטיקה, פיזיקה ועברית בסיסית תוך שימת דגש על הקניית מיומנויות למידה. התכנית מספקת לתלמידים מורים פרטיים, שיעורים נוספים וייעוץ, לפי הצורך.
התוכנית הבינלאומית נלמדת כולה באנגלית ולכן מועמדים מבתי ספר תיכוניים שבהם אנגלית אינה שפת ההוראה העיקרית נדרשים להגיש עותקים רשמיים של הציונים שלהם ב-
TOEFL (מבחן אנגלית כשפה זרה) או במבחן שווה ערך כגון IELTS (מערכת הבדיקה הבינלאומית לאנגלית).

מטרת המכינה:

המכינה הבינלאומית היא שער ללימודים בטכניון.

מטרת המכינה היא להקנות הרגלי חשיבה ולמידה החיוניים בלימודים אקדמיים, להעמיק את הידע ולשפר את סיכויי ההצלחה בטכניון. הלימודים מסייעים להעלאת רמת הידע והחשיבה של הסטודנטים במקצועות מתמטיקה, פיזיקה ועברית ותורמים לקליטה יעילה ומוצלחת של מועמדים שיתקבלו כסטודנטים בטכניון.

שעות פעילות:

הלימודים מתקיימים בימים א'- ה' בין השעות 8:30-16:00 (בהתאם לצורך יתכנו לימודים גם בשעות מאוחרות יותר ו/או בימי ו').

בשעות הערב בין השעות 16:30-21:30 עומדים לרשות התלמידים חונכים במקצועות השונים המסייעים בהטמעת החומר ובהכנת שיעורי הבית.

הרשמה

הרשמה לשנת הלימודים 2022/2023 נפתחה ומסתיימת בתאריך 1 ביוני 2022

תאריך יעד להגשת מועמדות לסטודנטים המציגים ציון במבחן הגאוקו: 1 ביולי 2022

תחילת שבוע האוריינטציה : 16 באוגוסט 2022

התכנית האקדמית מתחילה: 21 באוגוסט 2022

פתיחת התכנית בכל שנה מותנית במספר הסטודנטים הרשומים. ** התוכנית כפופה לשינויים, על פי שיקול דעתה של TI.

**תאריכי שבוע האוריינטציה והתכנית האקדמית נתונים לשינויים על פי שיקולי דעת של TI**

יצירת קשר

צור קשר לקבלת פניות או שאלות נוספות:

עירית מיכאלי – admissions@int.technion.ac.il

טל': +972-77-887-1768

מועמדים סינים, צור קשר:

יוקטינג פרשטל – Yoketyng@int.technion.ac.il

טל': +972-77-887-1750

מועדי התוכנית

מועד התחלה : חודש אוגוסט

מועד סיום: חודש דצמבר- ינואר.

התחלת לימודי התואר בסמסטר אביב העוקב

דרישות קבלה

• התלמידים צריכים ממוצע ציונים של 3.0 או ממוצע של 80%
  • רקע אקדמי במתמטיקה ופיזיקה
  • ציונים נדרשים במבחנים מתוקננים

מועמדים מארה"ב או מבתי ספר תיכוניים הנלמדים על פי השיטה האמריקאית, חייבים להיבחן במבחן סטנדרטי (SAT או ACT) לפני הגשת הבקשה. לטכניון הבינלאומי יש דרישות ציון מבחן מינימליות למדור המתמטיקה אלה הנבחנים בבדיקות נושא עשויים לשלוח את תוצאותיהם גם כן.

• דרישות יישום

* טופס בקשה מלא, כולל תמונה בגודל דרכון

* תעודת בגרות ותעתיקים לאורך 3 שנים

* שני מכתבי המלצה משני מורים שונים.

* מבחן סטנדרטי (SAT או ACT או AST או גאו קאו (מדע)

* לימודי פיזיקה בתיכון

* קורות חיים

* חיבור אישי