תוכניות כימיה

פעילויות בתחום הכימיה המתקיימות ביחידה לנוער ומעניקות למשתתפים חוויה וחשיפה לתחום זה.

התכניות המוצעות במסגרת זו

הרצאה זו ממחישה בפני התלמידים תגובות כימיות מגוונות, במטרה לעורר את סקרנותם  לגבי עולם הכימיה המופלא וקישורו הישיר ליישומים בת
אנו שומרים על ההגיינה שלנו בעזרת סבונים ותחליבים, אך מהי הכימיה המסתתרת מאחוריהם?
חשיפה לתחומי המדעים בגילאים צעירים מהווה כר נרחב ומבוסס לרכישת ידע מעמיק ונרחב בתחומים אלו ולהבנת העולם הטכנולוגי והמדעי בו אנו חיים.
ביום המדע גבישים וגידולם ייחשפו התלמידים למדע הקריסטלוגרפיה ולמושגים בסיסיים בהנדסת חומרים, לדוגמא: תא יחידה, מבנה קובי, דיאגרמת פא
הצורך בפיתוח טכנולוגית להתפלת מים הולך ועולה כל הזמן, עם העלייה באוכלוסיית העולם והמצוקה ההולכת וגדלה של מים מתוקים.
פעילויות יום המדע בנושא כרומוטוגרפיה יחשפו את התלמידים לשיטות אנליטיות להפרדת חומרים המצויים בתערובת, זיהויים וקביעת איכותם.
התלמידים בהרצאה זו ייחשפו למבנה הגרעין, סוגי הכוחות הפועלים בו, סוגי ההתפרקויות הרדיואקטיביות, המאפיינים שלהן וכיצד מודדים אותן.
הסוכרים הם חומרים אורגנים המופיעים בכל היצורים החיים בטבע ולהם מופעים ותפקודים רבים.
פעילויות בנושא יישומים בספקטרופוטומטריה חושפות את המשתתפים לתהליכי אנליזה באמצעות מכשור מעבדתי כמותי, תוך הבנה של מושגי הבסיס בנושא
תורת הקוונטים נחשבת לאחת המהפכות המדעיות החשובות של המאה העשרים ואנו נכיר במהלך הלימוד את חותמם של גדולי הפיזיקאים.
יום המדע העוסק בכימיה של זיהוי פלילי יחשוף את התלמידים לעולם הכימיה הפורנסית, עקרונותיה ותהליכי הזיהוי הכימי והביולוגי.
בשנת 1959 נשא הפיזיקאי פרופ' ריצ'רד פיינמן הרצאה ובה העלה לראשונה את חזון הננו-טכנולוגיה.