טיס
    111
    222
    333

היחידה לנוער שוחר מדע וטכנולוגיה מזמינה אתכם להשתתף בפעילויות העשרה והעמקה בתחומי המדעים, הטכנולוגיה וההנדסה. הפעילויות מגוונות, מכל תחומי הדעת הנלמדים בטכניון ומותאמות לגילאים השונים.

ניתן לתאם מפגשים בודדים ("יום מדע"), סדרות של מפגשים, סדנאות מתמשכות ותוכניות שנתיות ורב שנתיות. הפעילות מתקיימת במהלך היום החל מהשעה 9:00 ועד השעה 19:15.

הסדנאות המתמשכות פונות אל נוער המעוניין להרחיב את אופקיו ולהכיר נושאים חדשים ומגוונים. הלמידה בכל הסדנאות מבוססת על חוויות פעילות (hands on) בהן המשתתפים עצמם לוקחים חלק בביצוע ניסויים בהנחיית צוות הדרכה מיומן. השהות באגף הנוער מאפשרת למשתתפים להנות מחדרי לימוד ומעבדות מרווחים המצוידים באביזרי הוראה ומכשור מעבדתי עדכני ומתקדם.
נושאי הסדנאות מוצגים בהתאם לתחומי העניין המרכיבים את עולם המדע וההנדסה: מדעי הטבע והחיים; מיומנויות יסוד; הנדסה וטכנולוגיה; מחשבים.

מידע כללי

התפיסה החינוכית של היחידה לנוער דוגלת בלמידה משמעותית הנובעת מעשיה אישית חוויתית. לכן, ההוראה היא בקבוצות עבודה קטנות ובעבודה עצמאית בהנחיית צוות מדריכים. המעבדות והציוד ביחידה משקפים תפיסה זו.

הסדנאות המוצעות הן סדנאות העשרה מדעית ממגוון תחומי ידע הכוללות מגוון פעילויות וניסויים במעבדות היחידה לנוער. תכנית הסדנאות מוודאת כי המשתתפים ירכשו תחילה את בסיס הידע הנדרש להבנת הנעשה במעבדה ולהשלמת תהליך החקר המדעי.

תכני הפעילויות המוצעות לתלמידי חטיבת הביניים מיועדים להעשרת המשתתפים במטרה לחשוף בפניהם את עולם המדע וההנדסה לקראת בחירתם בנתיב ומסגרת לימודים לחטיבה העליונה.

תכני הפעילויות המוצעות לתלמידי החטיבה העליונה מאפשרים בחירה בהעשרה והעמקה של הנושאים הנלמדים במסגרת הבית ספרית. לחלופין, אפשרית בחירה בתחומי ידע אחרים, מעבר לנלמד בבית הספר, המציגים והפורסים בפני המשתתפים את האתגר בלימודי המשך בתחומי המדע וההנדסה.

הסדנאות נערכות בקרית הטכניון ביחידה לנוער שוחר מדע. הסדנה נמשכת 24 שעות אקדמיות ב-12 מפגשים בני שעתיים אקדמיות. מספר התלמידים לסדנה מוגבל לכ-20 תלמידים.

בתום הפעילות תחולקנה תעודות השתתפות.

גילאי יעד, עלויות ומדיניות ביטולים

גילאי יעד

הסדנאות מיועדות לתלמידי כיתות ה' – יב' בעלי מוטיבציה לימודית, התנהגות נאותה וסקרנות למדע ולהנדסה. על המשתתפים חלים כללי הבטיחות וההתנהגות.
הסדנאות הותאמו לגיל ולרקע המשתתפים בהתאם לדרישות הקדם המפורטות בתיאור תוכן הסדנאות. כל סדנה מוגבלת לכ-20 תלמידים (ייתכנו שינויים בהתאם לדרישות משרד הבריאות) משכבות גיל קרובות.

מחירים - עדכון החל מתאריך 1.1.24

מחיר סדנת מדע בת 24 שעות אקדמיות, בקבוצה של עד 20 משתתפים, הינו 21,600 ₪.

מדיניות ביטולים
  • מפגש של סדנה שבוטל בהתראה של פחות משבועיים יחוייב בתשלום מלא.
  • במקרה של ביטול בפרק זמן העולה על שבועיים מיום הפעילות, במידת האפשר, יקבע מפגש חלופי.
לקבלת יעוץ והכוונה ניתן ליצור עמנו קשר

טל': 04-8293100 או 04-8293574

דוא"ל: noar.hazmana@pa.technion.ac.il

לתשומת ליבכם

• היחידה לנוער שומרת לעצמה את הזכות להרחיק משתתף שאינו עומד בכללי הבטיחות וההתנהגות המקובלים, לרבות עמידה במבדק בטיחות.
  • היחידה לנוער שומרת לעצמה את הזכות לשנות במהלך הסדנה את תכנית הלימודים או חלקים ממנה בהתאם לדרישות אקדמיות, או מכורח נסיבות שונות ובלתי צפויות. כמו כן, רשאית היחידה לנוער לשנות את הימים, השעות, מקום הפעילות של הסדנה ואת מדריכיה.
  • ההדרכה היא בעברית.

מועדי הסדנאות

פעילות הסדנאות מתקיימת במהלך שנת הלימודים, החל ב-1 בספטמבר ועד המחצית הראשונה של חודש יוני, בימים א' - ה', בשעות הבוקר ואחה"צ.

יעוץ והכוונה

לקבלת יעוץ והכוונה ניתן ליצור עמנו קשר

טל': 04-8293100 או 04-8293574

דוא"ל: noar.hazmana@pa.technion.ac.il

הסדנאות המוצעות

הסדנאות מיועדות לתלמידים הלומדים בכיתות כמפורט להלן:

מדעי הטבע והחיים
אנימציה ברשת ו-ח
בניית אתרי אינטרנט ז-יב

כללי התנהגות ונהלי בטיחות

במפגש הראשון בכל סדנה נקיים הסבר מפורט על כללי התנהגות ונהלי בטיחות בפעילויות השונות.

עם סיום ההסברים יתקיים מבדק קצר לבדיקת הבנת כללים ונהלים אלה.

למשתתפים אשר לא יעמדו בהצלחה במבדק זה תינתן האפשרות לקבל הסברים נוספים ולעבור מבדק נוסף.

משתתפים שלא יעמדו בהצלחה גם במבדק הנוסף לא יוכלו להמשיך להשתתף בפעילות.

הודעה על כך תימסר להורים בסוף יום הפעילות.

במקרה זה, יוחזר התשלום במלואו.

פעילות "יום מדע" היא פעילות חד יומית העוסקת במגוון תחומי המדע, ההנדסה והטכנולוגיה ובנויה משני חלקים. חלק ראשון - הרצאות העשרה והדגמות. חלק שני - פעילות התנסותית במעבדות השונות
תכנית המטפחת תלמידים מצטיינים במסגרת הלימודים בחטיבת הביניים, בתחומי המתמטיקה, הנדסה והמדעים, מתוך מטרה לקרבם לעולם האקדמי בטכניון.
סדנאות מדע, הנדסה וטכנולוגיה לבני נוער. ההרשמה לסדנאות תתקיים בין התאריכים 14-31.5.23