שיטות להתפלת מים

הצורך בפיתוח טכנולוגית להתפלת מים הולך ועולה כל הזמן, עם העלייה באוכלוסיית העולם והמצוקה ההולכת וגדלה של מים מתוקים. רוב המים על פני כדור הארץ אינם ניתנים לשתייה, ואף לא לשימוש חקלאי או תעשייתי.
בישראל, התפלת מים מהווה פתרון עיקרי לבעיות המים באזורים בהם קיים קושי רב במתן אספקת מים סדירה: אילת, יישובי הערבה והישובים הסמוכים לים המלח. בהרצאה זו יומחש הצורך בתהליכי ההתפלה ויוצגו שיטות ההתפלה השונות בתעשייה.  בתחילה התלמידים יכירו את  המושגים המדעים והטכנולוגיים החיוניים להבנת תהליכים של סינון וטיהור, יוצגו טכנולוגיות ההתפלה השונות כגון התפלה דרך מחליף יונים, זיקוק אטמוספרי והתפלה סולארית.
בהמשך ההרצאה יינתן דגש על טכניקת ההתפלה בעזרת תהליך האוסמוזה ההפוכה ועל העקרונות הכימיים והפיזיקליים עליהם מתבסס תהליך זה.
בצד הצגת התועלת הרבה של שימוש בתהליכי התפלת מים, יוצגו היבטים נוספים ומעוררי מחשבה הנוגעים להשלכות סביבתיות של טכניקות ההתפלה והדרכים להתמודד עמן. ההרצאה מתנהלת תוך דיון והשתתפות פעילה של התלמידים.

כמה פעמים אתם קוראים, לומדים וצופים בדפי אינטרנט שונים? התשובה יכולה להגיע למאות דפי אינטרנט בשבוע.
חמישה חושים מרכזיים יש למרבית בעלי החיים, וגם לנו, בני האדם.