על טעם ועל ריח

תקציר המעבדה

חמישה חושים מרכזיים יש למרבית בעלי החיים, וגם לנו, בני האדם. מחקרים מדעיים מוכיחים כי חוש הריח הינו המגוון והמשמעותי מכולם, הוא שמאפשר לנו לזהות מזון טרי או מקולקל, לזהות רעל, לזהות חומרים כימיים נדיפים הנישאים באוויר ואף להתאים בני זוג. בפעילות "על טעם וריח" התלמידים יחשפו לחשיבות עולם הריחות בממלכת החי והצומח והמנגנון הביוכימי לזיהוי חומרים אלה. במהלך המעבדה יתנסו התלמידים בשיטות עבודה של מיצוי וזיקוק שמנים אתרים ואף יוכלו לקחת דוגמאות לביתם.‏

יופי, הבנתי. רוצה להירשם. איך מתקדמים?

הפעילות המתוארת בדף זה משולבת בתכניות שונות שמפעילה היחידה לנוער. לצורך הרשמה והשתתפות בפעילות, לנוחיותכם קישורים שימושיים המפנים לתכניות אלו.

מבקרים בדף זה חיפשו גם

אנשים שביקרו בדף זה חיפשו גם

הדנ"א – המולקולה הענקית המכילה את כל המידע הגנטי שלנו ושל כל הייצורים החיים התגלתה לפני פחות ממאה שנים.
הרצאה זו ממחישה בפני התלמידים תופעות פיסיקליות מגוונות, במטרה לעורר את סקרנותם לגבי תופעות מחיי היום – יום וההסברים הפיסיקליים העומדים מאחוריהם.
יום המדע העוסק בכימיה של זיהוי פלילי יחשוף את התלמידים לעולם הכימיה הפורנסית, עקרונותיה ותהליכי הזיהוי הכימי והביולוגי.