טביעת אצבע בכימיה

תקציר המעבדה

יום המדע העוסק בכימיה של זיהוי פלילי יחשוף את התלמידים לעולם הכימיה הפורנסית, עקרונותיה ותהליכי הזיהוי הכימי והביולוגי. במקרים השונים שיוצגו ביום המדע יושם דגש על התהליכים הכימיים, על העקרונות המדעיים ועל דרכי יישומם. התלמידים ילמדו כיצד המחקר האקדמי וחוקרי זירות הפשע מתמודדים עם התהליכים הכימיים, תוך דגש על חידושים בתחום, החל מזיהוי טביעות אצבע וכלה בזיהוי תרופות בזירות פשע.

אנו שומרים על ההגיינה שלנו בעזרת סבונים ותחליבים, אך מהי הכימיה המסתתרת מאחוריהם?
בסדנת ביוטכנולוגיה בשירות האדם נעשית סלילת הדרך הראשונית לשם הבנת החשיבות של מדע בסיסי ויישומו בתחומי החיים השונים.
ביום מדע זה התלמידים ייחשפו לעולם הנדסת המבנים, לשיקולים המנחים את המהנדס, ויתנסו בעצמם בתכן ובבניית גשר.
מסתקרנים מעיצוב חללים, מבנים ותכנון בתים? אולי אתם אדריכלי העתיד. הצטרפו לסדנת האדריכלות ותקבלו כלים לתכנון ולשרטוט אדריכליים ולביצוע הפרויקט האדריכלי הראשון שלכם.