מדע והנדסה של גשרים

ביום מדע זה התלמידים ייחשפו לעולם הנדסת המבנים, לשיקולים המנחים את המהנדס, ויתנסו בעצמם בתכן ובבניית גשר.
התלמידים ילמדו בעזרת הדגמות והמחשות מושגי יסוד מורכבים בתורת המבנה, ויכירו מונחים מקצועיים כמו: מפתח, סמכים, כוחות, מאמצים, עומסים, שקיעה והרס. התלמידים יכירו ויתנסו בבניית מספר סוגי גשרים: גשר קורה, גשר קשת, גשר תלוי וגשר מסבך, זאת על פי המושגים והעקרונות שהכירו, על ידי תיכון, שרטוט ובניית הגשר ששקיעתו תהיה הקטנה ביותר.

הסתכלו סביבכם וחפשו רובוטים. וודאי מצאתם בקלות, כי רובוטים משמשים אותנו בתחומים רבים, מניקוי הרצפה בביתנו, ועד ניתוחים מורכבים. ומה בעתיד?
מסתקרנים מעיצוב חללים, מבנים ותכנון בתים? אולי אתם אדריכלי העתיד. הצטרפו לסדנת האדריכלות ותקבלו כלים לתכנון ולשרטוט אדריכליים ולביצוע הפרויקט האדריכלי הראשון שלכם.
הסדנה מציעה לתלמידים למידה אינטראקטיבית ופעילה בנושאים שבין הגאומטריה והחוקיות המתמטית.