יוצרים תקשורת

יוצרים תקשורת הוא יום מדע בתחום התקשורת והבקרה. המשתתפים ביום מדע זה ייחשפו ליסודות התכנות ולעבודה עם רובוטים, שבאמצעות תקשורת אינפרא-אדום מעבירים מידע מאחד לאחר.
שיטת התכנות תהיה בלוקים, ובמסגרתה התלמידים יעבדו עם לולאות, תנאים, אופרטורים, השוואות, ומשתנים. העבודה תיעשה עם רובוטים מסוג sphero bolt, בזוגות וברביעיות, ותתקדם ממשימות תכנות פשוטות ועד משימות מורכבות בהן כל התלמידים בכיתה משתתפים במשחק תכנותי.

יופי, הבנתי. איך מתקדמים?

הסתכלו סביבכם וחפשו רובוטים. וודאי מצאתם בקלות, כי רובוטים משמשים אותנו בתחומים רבים, מניקוי הרצפה בביתנו, ועד ניתוחים מורכבים. ומה בעתיד?
איך מציירים בעזרת מחשב? איך הופכים תמונה אקראית להיות התמונה המעוצבת ביותר? בעזרת גרפיקה ממוחשבת ועיצוב גרפי כמובן.
בעולם המתפתח של ימינו חשוב שנכיר את עולם המחשבים הסובב אותנו ואת עקרונות התכנות הקלאסי.
כמה פעמים אתם קוראים, לומדים וצופים בדפי אינטרנט שונים? התשובה יכולה להגיע למאות דפי אינטרנט בשבוע.