סבונים ותחליבים

אנו שומרים על ההגיינה שלנו בעזרת סבונים ותחליבים, אך מהי הכימיה המסתתרת מאחוריהם?
נושא הסבונים והתחליבים נחקר במעבדת הכימיה על ידי התלמידים באופן עצמאי, שלב אחר שלב, התלמידים יכירו מהם תכונות הסבון, הדטרגנט, מהי הידרופיליות ומהי הידרופוביות, מהם קיטוב וקשיות המים ואיך מותאמים חומרים לשימוש בטוח ואיכותי. המשתתפים בפעילות זו יכירו את כלי המעבדה השונים תוך השימוש בהם, ייחשפו לתהליכי ההפקה והבקרה ויפיקו בעצמם סבון ותחליב מעבדתיים.

ביום המדע גבישים וגידולם ייחשפו התלמידים למדע הקריסטלוגרפיה ולמושגים בסיסיים בהנדסת חומרים, לדוגמא: תא יחידה, מבנה קובי, דיאגרמת פא