הנדסה בגודל מולקולה

בשנת 1959 נשא הפיזיקאי פרופ' ריצ'רד פיינמן הרצאה ובה העלה לראשונה את חזון הננו-טכנולוגיה. על פי חזון זה,ניתן יהיה להנדס מבנים משוכללים בממדים ננומטרים שינוצלו לטובת האדם ולטובת הסביבה. באותה הרצאה מפורסמת, אמר הפיזיקאי כי בעתיד ישייטו בגופינו "ננורובוטים" רפואיים מבוקרים, שיהיו להם תפקודים שונים ומורכבים. כיום, בעידן בו ננו-חלקיק יחיד מסוגל להעביר שלוש תרופות שונות בו-זמנית ליעדן, נראה חזונו של פיינמן מציאותי מתמיד. בהרצאה זו יקבלו התלמידים סקירה המציגה את עולם הננו-חלקיקים, ומהם העקרונות המדעיים וההנדסיים העומדים בבסיס טכנולוגיה זו. לבסוף ישמעו התלמידים על מגוון רחב של פיתוחים ננומטריים חדשניים בתחומי הרפואהת חקר החומרים, האנרגיה והאלקטרוניקה.

אנו שומרים על ההגיינה שלנו בעזרת סבונים ותחליבים, אך מהי הכימיה המסתתרת מאחוריהם?
איך ארבע אותיות הופכות אותנו, בני האדם, להיות דומים ושונים כל כך משימפנזות בעת ובעונה אחת?
חמישה חושים מרכזיים יש למרבית בעלי החיים, וגם לנו, בני האדם.
זיהוי מוקדם של מחלות ממאירות, מיפוי מולקולות דנ"א, איתור רעלנים, אלו רק מקצת היישומים וההיבטים המחקריים של טכנולוגית הננו בתחום החישה והחיווי.