חיישנים ננומטרים

זיהוי מוקדם של מחלות ממאירות, מיפוי מולקולות דנ"א, איתור רעלנים, אלו רק מקצת היישומים וההיבטים המחקריים של טכנולוגית הננו בתחום החישה והחיווי. ההרצאה סוקרת את התהליך המרתק של התפתחות טכנולוגית הננו ומציגה בפני התלמידים את תכונותיהם הייחודיות של ננו-חלקיקים ואת יישומן בחיי היום יום דרך מגוון שימושים עדכניים.
התלמידים ייחשפו לשיטות ייצור של מבנים ננומטרים וניצול תכונותיהם הייחודיות לפיתוחים שונים בתחומי הרפואה, האקולוגיה והרובוטיקה.
עוד בהרצאה על מחקר שבוצע על ידי חוקרי הטכניון, בו מיושמת חישה אלקטרונית של ננו-חלקיקים לפתוח יישומים בשירות הרפואה.

חמישה חושים מרכזיים יש למרבית בעלי החיים, וגם לנו, בני האדם.
אנו שומרים על ההגיינה שלנו בעזרת סבונים ותחליבים, אך מהי הכימיה המסתתרת מאחוריהם?
בעולם המתפתח של ימינו חשוב שנכיר את עולם המחשבים הסובב אותנו ואת עקרונות התכנות הקלאסי.