חקר האור והצבע

תקציר המעבדה

אור וצבע הם תופעות שאנו פוגשים בכל רגע. האם אנחנו מכירים אותם? מה נראה דרך משקפי הפלא שמבלבלים אותנו והופכים את התמונה שהעין קולטת? האם מציאות נראית ורודה אם מאירים מסביב באור ורוד או מסתכלים דרך משקפיים ורודים? האם קיים בכלל צבע ורוד? במעבדה מתנסים התלמידים בניסויים רבים של עולם האור והצבע: שבירת אור, סיבים אופטיים, החזרה ממשטחים שקופים ושאינם שקופים, הפרדה וחיבור צבעים, בניית דמות אופטית. חלק מהניסויים מתבצעים בעזרת מכשיר לייזר. במהלך הפעילות בונים התלמידים משקפי תלת-מימד.

אנחנו יודעים כי מהירות האור היא בדיוק 299,792.458 קילומטר לשנייה. איך ניתן למדוד א המספר הזה והאם נוכל אי פעם לשפר את דיוק המדידה?
הרצאה זו ממחישה בפני התלמידים תופעות פיסיקליות מגוונות, במטרה לעורר את סקרנותם לגבי תופעות מחיי היום – יום וההסברים הפיסיקליים העומדים מאחוריהם.
כמה סודות טמונים במוח שלנו? איבר בגודלו של אגרוף אך מנהל את חיינו יותר טוב ממחשבי העל. המח האנושי הוא האיבר המשוכלל בטבע.