אנרגיה מתחדשת

משבר האקלים הוא נושא בוער כבר כמה שנים, ובהרצאה זו נלמד איך מתמודדים עם הניגוד בכך שמקורות האנרגיה הולכים ואוזלים בעוד הדרישה הצורך בהם הולך ועולה.
מקורות האנרגיה מסוג דלקי מאובנים (נפט, פחם וגז טבעי) הם עדיין מקורות האנרגיה העיקריים בעולם התעשייתי – טכנולוגי. אבל השימוש בהם גורר השפעות סביבתיות קשות: בעירת נפט, פחם וגז, פליטת גזי חממה (תהליך המאיץ את התחממות כדור הארץ), עליה בזיהום האוויר, עליה בזיהום הים ובמקורות מי השתייה. אנרגיה מתחדשת היא אנרגיה המופקת מתהליכים טבעיים מתמשכים כגון אנרגיה סולרית, תנועת אוויר (רוח) וזרימת מים.
בישראל מושקעים מיליוני שקלים בשנה במחקרים על מקורות אנרגיה חלופיים, אך רק אחוז קטן מצריכת האנרגיה בישראל, מקורו באנרגיה מתחדשת.
ביום מדע זה ייחשפו התלמידים להיבטים השונים של בעיית האנרגיה ותתאפשר להם התנסות וחקירה מעבדתית אנרגיות מתחדשות.
התלמידים יבצעו ניסויים בעזרת ערכה ייעודית המאפשרת הפקת חשמל באמצעות פנל סולרי, טורבינת רוח וטורבינת מים. המעבדה מאפשרת הכרות איכותית וכמותית עם מושגי יסוד בתחום, השוואה בין התהליכים ובחינה של היתרונות והחסרונות של כל שיטה כמקור אנרגיה.

אנו שומרים על ההגיינה שלנו בעזרת סבונים ותחליבים, אך מהי הכימיה המסתתרת מאחוריהם?
במאה השנים האחרונות עברה הרפואה התפתחות אדירה, שהובילה לחיים ארוכים ובריאים. הכוח שאפשר התפתחות זו הוא המחקר הרפואי.