הפקת דנ"א

הדנ"א – המולקולה הענקית המכילה את כל המידע הגנטי שלנו ושל כל הייצורים החיים התגלתה לפני פחות ממאה שנים. מאז גילויה חלה התקדמות עצומה במחקר התורשה הבסיסי, מהבנת הקשר שבין צאצאים להוריהם ולהורי הוריהם, ועד הנדסה גנטית. התקדמות זו תיסקר למשתתפים ביום המדע העוסק בהפקת דנ"א. זהו מסע מרתק המתאר את המחקר הראשון בתחום התורשה מפיצוח מבנה הדנ"א ועד מינו.
במהלך הפעילות המעבדתית התלמידים יעבדו עם בצל, אורגניזם בעל דופן סוכרית עבה ובו גרעין. התלמידים יחקרו את מבנה התא של הבצל, ויפיקו ממנו את סליל הדנ"א. לסיום הפעילות יוצגו בפני המשתתפים תהליכים טכנולוגיים מתקדמים המשמשים לזיהוי, בידוד וקביעת גודלם של מקטעי דנ"א בדיוק כפי שנעשים במכוני מחקר ותעשייה.

איך ארבע אותיות הופכות אותנו, בני האדם, להיות דומים ושונים כל כך משימפנזות בעת ובעונה אחת?
טרנספורמציה גנטית היא יצירת שינוי גנטי בתא על-ידי החדרה של דנ"א זר לתוכו. טכניקה זו יכולה להיעשות בחיידקים וגם ביצורים אאוקריוטים.
הסוכרים הם חומרים אורגנים המופיעים בכל היצורים החיים בטבע ולהם מופעים ותפקודים רבים.