יחס הזהב וסדרת פיבונאצ'י

תקציר ההרצאה

מה משותף לפירמידה הגדולה בגיזה, המונה ליזה וכרטיס האשראי שלנו?
הארכיטקטים הקדמונים שעסקו בתכנון הפירמידות קבעו כי היחס בין הגובה הגאומטרי של צלע הפירמידה למחצית מאורך בסיסה יהיה 1.618. כ-4,000 שנה לאחר מכן צייר ליאונרדו דה וינצ'י את ה"מונה ליזה". היחס שקבע האמן בין רוחב לאורך פניה של הדמות היה 1.618, וזהו גם היחס בין רוחבה ואורכה של התמונה כולה. כמעט 500 שנה מאוחר יותר החל השימוש בכרטיסי אשראי. היחס בין אורכו לרוחבו של כרטיס אשראי סטנדרטי הוא 1.618.
למספר 1.618 נתנו היוונים את הכינוי "יחס הזהב" או "חתך הזהב" ויש עוד דוגמאות רבות ושונות של השימוש ביחס זה, וקישורו ליופי, לאסתטיקה ולפרופורציות מתאימות ומשמש אף במבנים ארכיטקטוניים רבים. בתחילת המאה ה-13 מצא המתמטיקאי ליאונרדו פיבונאצ'י כי היחס בין האיברים בסדרה הקרויה על שמו שואף אף הוא ל….יחס הזהב.
ההרצאה "יחס הזהב וסדרת פיבונאצ'י" עוסקת במספר מופלא ומסתורי זה וחושפת את מגוון ההקשרים העצום בו הוא מצוי בטבע, במדע ובאסתטיקה האנושית. ההרצאה משלבת חידות ואתגרי חשיבה שונים ליצירת שיח ואווירה דינמית.

יופי, הבנתי. רוצה להירשם. איך מתקדמים?

הפעילות המתוארת בדף זה משולבת בתכניות שונות שמפעילה היחידה לנוער. לצורך הרשמה והשתתפות בפעילות, לנוחיותכם קישורים שימושיים המפנים לתכניות אלו.

מבקרים בדף זה חיפשו גם

אנשים שביקרו בדף זה חיפשו גם

הסדנה מציעה לתלמידים למידה אינטראקטיבית ופעילה בנושאים שבין הגאומטריה והחוקיות המתמטית.
מסתקרנים מעיצוב חללים, מבנים ותכנון בתים? אולי אתם אדריכלי העתיד. הצטרפו לסדנת האדריכלות ותקבלו כלים לתכנון ולשרטוט אדריכליים ולביצוע הפרויקט האדריכלי הראשון שלכם.
התלמידים בהרצאה זו ייחשפו למבנה הגרעין, סוגי הכוחות הפועלים בו, סוגי ההתפרקויות הרדיואקטיביות, המאפיינים שלהן וכיצד מודדים אותן.