לראות את הבלתי נראה

אנחנו, בני האדם, יכולים לראות בין סגול לאדום, אבל האם כל החיים על פני כדור הארץ רואים כך?
מה היינו רואים באורכי גל שאינם האור הנראה? האם היינו נהנים מלראות את הבלתי נראה?
איך רואות החיות השונות? האם יש להם יכולות על שאנחנו רק חולמים עליהם?
בהרצאה זו נכיר מה אפשר לראות בהסתכלות אל מעבר לתחום האור הנראה, נלמד על היתרונות ועל החסרונות בכך, ואיך מנצלים את הראיה באורכי גל קצרים וארוכים יותר  בתעשייה, בחקלאות, במחקר על חלל ועוד. הצטרפו למסע אל הבלתי נראה.

אנו שומרים על ההגיינה שלנו בעזרת סבונים ותחליבים, אך מהי הכימיה המסתתרת מאחוריהם?
יום המדע העוסק בכימיה של זיהוי פלילי יחשוף את התלמידים לעולם הכימיה הפורנסית, עקרונותיה ותהליכי הזיהוי הכימי והביולוגי.
ביום מדע זה התלמידים ייחשפו לעולם הנדסת המבנים, לשיקולים המנחים את המהנדס, ויתנסו בעצמם בתכן ובבניית גשר.
מסתקרנים מעיצוב חללים, מבנים ותכנון בתים? אולי אתם אדריכלי העתיד. הצטרפו לסדנת האדריכלות ותקבלו כלים לתכנון ולשרטוט אדריכליים ולביצוע הפרויקט האדריכלי הראשון שלכם.