מזעור המידע

תקציר ההרצאה

כמה מידע אפשר לאחסן על גרגר אחד של סיליקון? האם ניתן להדפיס את התנ"ך כולו על שטח של פחות מחצי מילימטר מרובע? מהו אחסון מידע ומדוע חשוב לפתח טכנולוגיות שיאפשרו לאחסן מידע על שטחים כה זעירים?
מהפכת המחשוב וההתרחבות העצומה של מקורות מידע אינטרנטיים ואתרים לאגירת נתונים הביאו לגידול חסר תקדים בכמות המידע המופץ בעולם יחד עם צורך הולך וגובר בטכנולוגיות מתקדמות למיון, אחסון ואיתור מידע. בהרצאה זו נדבר על מידע, באילו צורות הוא מגיע, כיצד הוא מיוצג וכיצד מעבדים אותו. נלמד על העקרונות העומדים מאחורי פיתוח שיטות מתקדמות לקריאה וכתיבה של מידע ננו-מטרי, כיצד ניתן להשתמש בחומרים גנטיים לאחסון מידע, ואיך מצפינים נתונים בעזרת חיידקים.

יופי, הבנתי. רוצה להירשם. איך מתקדמים?

הפעילות המתוארת בדף זה משולבת בתכניות שונות שמפעילה היחידה לנוער. לצורך הרשמה והשתתפות בפעילות, לנוחיותכם קישורים שימושיים המפנים לתכניות אלו.

כימיה פיסיקה מחשב הטבלה המחזורית אותות מקרוסקופ אלקטרונים קוונטים חומרים מורכבים אטומים מסקנה דיגיטליות אחסון תוצאה חקירה מדעים זהב ננו טכנולוגיה ניסוי הגדלה הפרדה טיפול בסרטן פיקסלים ננו צינוריות TEM מזעור SEM פחמן דנ"א טיפול ננו חלקיקים השערה חיידקים נפח ננו רובוט

מבקרים בדף זה חיפשו גם

אנשים שביקרו בדף זה חיפשו גם

זיהוי מוקדם של מחלות ממאירות, מיפוי מולקולות דנ"א, איתור רעלנים, אלו רק מקצת היישומים וההיבטים המחקריים של טכנולוגית הננו בתחום החישה והחיווי.
איך ארבע אותיות הופכות אותנו, בני האדם, להיות דומים ושונים כל כך משימפנזות בעת ובעונה אחת?
בפעילות זו יכירו המשתתפים מערכות הנדסיות ממוחשבות, סוגי מערכות בקרה שונות ואת השימושים בהן בחיי היומיום.
כמה פעמים אתם קוראים, לומדים וצופים בדפי אינטרנט שונים? התשובה יכולה להגיע למאות דפי אינטרנט בשבוע.