השינה וחשיבותה

בהרצאה על חשיבות השינה ייחשפו התלמידים להיבטים השונים על חשיבות השינה.
ההרצאה תענה על מספר שאלות ובהן כמה שעות מומלץ לישון, מתי מומלץ להם ללכת לישון ומה המנגנון הביולוגי העומד מאחורי זה, וכמובן, למה תמיד ההורים רוצים שילדיהם ילכו לישון מוקדם.
נחשף למחקרים חדשים בתחום, נבין מהן ההשפעות של חוסר בשינה, ואיך תסמונות שינה משפיעות על חיי האדם.
נלמד על חלומות, מחזור השינה, נחירות, ואפילו על שנ"צ.
נסקור איך אורח החיים משפיע לנו על השינה, ומה אנחנו יכולים לעשות אחרת כדי לנצל את השליש השקט של חיינו בצורה הטובה ביותר.

בהרצאה על חורים שחורים נכיר את הגופים השמימיים הבלתי נראים, שאפשר להיכנס לתוכם אך לא ניתן לצאת מהם בחזרה, שמסקרנים את החוקרים הפיסי
עולם הרפואה של ימינו משתנה ומתחדש ובמהלך סדנת הרפואה ננסה לצלול לתוכו רק לרגע, כדי להבין מהו הקסם הרפואי שאנחנו לומדים ממנו בכל יום מחדש.
יום המדע העוסק בכימיה של זיהוי פלילי יחשוף את התלמידים לעולם הכימיה הפורנסית, עקרונותיה ותהליכי הזיהוי הכימי והביולוגי.