אפיגנטיקה - העולם שמעבר לדנ"א

תקציר ההרצאה

בהרצאת העשרה זו ייחשפו התלמידים לעולם האפיגנטיקה, שמלמד אותנו על שינויים במנגנוני הבקרה ובפעילות החומרים המשפיעים על ביטויי הגנים, ללא שינוי במידע הצפון במולקולת הדנ"א. אומנם חלקים גדולים מהדנ"א הם הוראות לייצור חלבונים, אבל השינויים האֶפּיגֶנֶטיים הם אלה שייקבעו אילו חלבונים ייצר התא בכל רגע ובאיזו כמות. במהלך ההרצאה יוצגו  מחקרים שיתארו מנגנונים אֶפּיגֶנֶטיים שונים ואת השפעתם על תורשה, גיוון גנטי, ומחלות, דרכם ייחשפו התלמידים לתחום הנמצא כיום בחזית המחקר.

הדנ"א – המולקולה הענקית המכילה את כל המידע הגנטי שלנו ושל כל הייצורים החיים התגלתה לפני פחות ממאה שנים.
עולם הרפואה של ימינו משתנה ומתחדש ובמהלך סדנת הרפואה ננסה לצלול לתוכו רק לרגע, כדי להבין מהו הקסם הרפואי שאנחנו לומדים ממנו בכל יום מחדש.
הסוכרים הם חומרים אורגנים המופיעים בכל היצורים החיים בטבע ולהם מופעים ותפקודים רבים.
אנחנו יודעים כי מהירות האור היא בדיוק 299,792.458 קילומטר לשנייה. איך ניתן למדוד א המספר הזה והאם נוכל אי פעם לשפר את דיוק המדידה?