אימונולוגיה

תקציר המעבדה

בכל רגע נתון אנו מוקפים בהמוני טפילים העלולים לפלוש לגופנו. עם זאת, רוב הזמן אנו בריאים וכלל לא מודעים למלחמה שמנהלת מערכת החיסון נגד גורמים אלה. הפעילות בנושא אימונולוגיה סוקרת את מגוון מנגנוני הגוף הפועלים כנגד הפולשים לגופנו: מנגנוני מערכת החיסון הכללית והייחודית, מנגנון יצירת נוגדנים, מנגנון תגובה נגד סרטן, בכל אחד מהמנגנונים יוצגו דרכי הפעולה והתאים המעורבים בתהליכים אלו. התלמידים יכירו מושגים כמו לימפוציטים, מאקרופאג'ים, תאי B, תאי T, הצמתה ועוד. בפעילות המעבדתית המשתתפים יבדקו נוכחות של חלבון בשיטת ELISA על ידי קשירה וזיהוי לנוגדנים ראשונים ושניוניים. 

יופי, הבנתי. רוצה להירשם. איך מתקדמים?

הפעילות המתוארת בדף זה משולבת בתכניות שונות שמפעילה היחידה לנוער. לצורך הרשמה והשתתפות בפעילות, לנוחיותכם קישורים שימושיים המפנים לתכניות אלו.

מבקרים בדף זה חיפשו גם

אנשים שביקרו בדף זה חיפשו גם

עולם הרפואה של ימינו משתנה ומתחדש ובמהלך סדנת הרפואה ננסה לצלול לתוכו רק לרגע, כדי להבין מהו הקסם הרפואי שאנחנו לומדים ממנו בכל יום מחדש.
טרנספורמציה גנטית היא יצירת שינוי גנטי בתא על-ידי החדרה של דנ"א זר לתוכו. טכניקה זו יכולה להיעשות בחיידקים וגם ביצורים אאוקריוטים.
פעילויות יום המדע בנושא כרומוטוגרפיה יחשפו את התלמידים לשיטות אנליטיות להפרדת חומרים המצויים בתערובת, זיהויים וקביעת איכותם.
כשהייתם קטנים וניסיתם לעוף ללא הצלחה, ניסיתם לחקות אחר הטבע ובעצם ביצעתם את החקר הראשוני שלכם במסע אל מדעי הטיס.