רובוטיקה- תנועה ותמסורת

מעבדה זו עוסקת במערכות הנדסיות ומתמקדת בנושאי המנגנונים המכאניים והבקרה. במהלך הרצאת ההכנה ייחשפו התלמידים למודל מערכת הבקרה, לחלוקה לתת-מערכות ולמנגנונים, למערכות בקרה שונות ולשימושים בהן בחיי היום-יום.
במהלך המעבדה התלמידים יחקרו מנגנונים הנדסיים כגון ממסרת רצועה, ממסרת גלגלי שיניים, ממסרת תנועה קווית ומנוע, יבנו מכונית ויחקרו בה את מנגנוני הפעולה ההנדסיים וישוו ביניהם.

בפעילות זו יכירו המשתתפים מערכות הנדסיות ממוחשבות, סוגי מערכות בקרה שונות ואת השימושים בהן בחיי היומיום.
השילוב בין עולם האלקטרוניקה ועולם התקשורת מביא לחזית הקדמה את עולם האלקטרוניקה הספרתי (דיגיטלי).
בעולם המתפתח של ימינו חשוב שנכיר את עולם המחשבים הסובב אותנו ואת עקרונות התכנות הקלאסי.