דנ"א כמודל ומציאות

ביום מדע זה נערוך היכרות עם מולקולת החיים – הדנ"א. גילוי מבנה הסליל הכפול היה אבן דרך בחקר תהליכים ביולוגיים והבנה של תהליכים תורשתיים. בפעילות זו נכיר את המבנה המורכב של המולקולה המיוחדת באמצעות מודל מוחשי שיבנו התלמידים. התלמידים יכירו את אבני הבניין המרכיבות את הדנ"א ואת הקשרים ביניהם. התלמידים יפיקו דנ"א מתאים של סלמון, יכירו את שיטת האלקטרופורזה להפרדת מקטעים של דנ"א ויבחינו בתוצרי ההפרדה בעזרת מצלמת ג'לים.

הדנ"א – המולקולה הענקית המכילה את כל המידע הגנטי שלנו ושל כל הייצורים החיים התגלתה לפני פחות ממאה שנים.
איך ארבע אותיות הופכות אותנו, בני האדם, להיות דומים ושונים כל כך משימפנזות בעת ובעונה אחת?
עולם הרפואה של ימינו משתנה ומתחדש ובמהלך סדנת הרפואה ננסה לצלול לתוכו רק לרגע, כדי להבין מהו הקסם הרפואי שאנחנו לומדים ממנו בכל יום מחדש.