חיידקים בשירות האדם

חיידקים הם יצורים המהווים את אחת משלוש העל-ממלכות בביולוגיה ומספרם על-גבי כדור הארץ עולה על זה של כל שאר היצורים גם יחד. על פי ההשערות רק כ- 2% מכל מיני החיידקים זוהו ורק מיעוט מתוך מאות אלפי סוגי החיידקים הם פתוגנים הגורמים מחלות.
בהרצאה ייחשפו התלמידים לייחודם של החיידקים, שרידותם בכל תנאי הסביבה, וכן לתרומתם של החיידקים בתחומי החיים השונים. אנו, בני האדם, מנצלים חיידקים לפירוק שפכים, לטיהור שפכי נפט, לטיפול במתכות כבדות, לפירוק בטוח של פלסטיק, לייצור גבינות ויין, להשבחת ייבול חקלאי. בשנים האחרונות נעשה שימוש בחיידקים גם להדברה ביולוגית במזיקים שונים, בזחלי זבובים וביתושים.

עולם הרפואה של ימינו משתנה ומתחדש ובמהלך סדנת הרפואה ננסה לצלול לתוכו רק לרגע, כדי להבין מהו הקסם הרפואי שאנחנו לומדים ממנו בכל יום מחדש.
טרנספורמציה גנטית היא יצירת שינוי גנטי בתא על-ידי החדרה של דנ"א זר לתוכו. טכניקה זו יכולה להיעשות בחיידקים וגם ביצורים אאוקריוטים.
פעילויות יום המדע בנושא כרומוטוגרפיה יחשפו את התלמידים לשיטות אנליטיות להפרדת חומרים המצויים בתערובת, זיהויים וקביעת איכותם.
בכל רגע נתון אנו מוקפים בהמוני טפילים העלולים לפלוש לגופנו.