התנגשויות והחוק ה-III של ניוטון

תקציר הסדנה

איך ניתן ללמוד על חוקי הפיסיקה בעשרת התנגשויות?
התנגשות עשויה להיות אירוע מורכב. ההתנגשות יכולה לגרום לעיוותים במבני הגופים המתנגשים ולאיבוד אנרגיה. כדי לפשט את התופעות האפשריות השונות אנו עורכים במהלך המעבדה התנגשויות מבוקרות של גופים על גבי מסלול חסר חיכוך כמעט לחלוטין ובוחנים כיצד באים לידי ביטוי חוקי השימור הפיסיקליים בהתנגשויות אלו.
התלמידים ילמדו על תנע, ועל חוק שימור התנע, וימחישו מקרים שונים של התנגשויות בין גופים בפעילות המעבדתית. באמצעות ניתוח המקרים השונים יוכלו התלמידים להבין ולהפנים את מושג התנע דרך ניסויים מעבדתיים ולהבין כמה חשובה הבנת מושג התנע במכניקה בסיסית.

תורת הקוונטים נחשבת לאחת המהפכות המדעיות החשובות של המאה העשרים ואנו נכיר במהלך הלימוד את חותמם של גדולי הפיזיקאים.
הרצאה זו ממחישה בפני התלמידים תופעות פיסיקליות מגוונות, במטרה לעורר את סקרנותם לגבי תופעות מחיי היום – יום וההסברים הפיסיקליים העומדים מאחוריהם.
חמישה חושים מרכזיים יש למרבית בעלי החיים, וגם לנו, בני האדם.